Ethical Hacking

1. Network Penetration Test: se testeaza o retea pentru potentiale vulnerabilitati in securitate. Acest test este impartit in doua categorii. Un test extern care presupune testarea IP’ului si un test intern devi parte a unei retele interne si testezi acea retea. Testul se poate realiza prin acces VPN sau fizic la mediul de lucru in functie de regulile impuse.

2. Web Application Penetration Test : acesta este un test usual in zilele noastre deoarece majoritatea aplicatilor contin date importante cum ar fi informatii bancare si parole.

3. Mobile application Penetration Test : este unul din testele noi care a devenit usual datorita folosirii de aplicatii bazate pe Android sau iOS de catre majoritatea organizatilor.

4. Social Engineering Penetration Test : acest test este orientat in general catre angajati. Se folosesc tehnici de phishing sau browser exploits pentru a determina utilizatorul sa faca lucruri pe care nu le intentiona.

5. Physical Penetration Test: este un test rar folosit. In cadrul acestuia se testeaza fizic echipamente cum ar fi incuietori sau mecanisme bazate pe RFID.

Download: Presentation123456.wmv


Return to top